SILENSOR SL

logo-bullet  Hrkanje

Oko 40% stanovništva u razvijenim zemljama pati od hrkanja. Smanjenje mišićnog tonusa tokom sna, uzrokuje sužavanje gornjih disajnih puteva. To sužavanje ubrzava protok vazduha, što dovodi do vibriranja različitih struktura u području gornjih disajnih puteva i uzrokuje buku, hrkanje. Dakle, hrkanje je mehanički proces koji se može mehanički suzbiti.

Ovde stomatološka terapija stupa u akciju.

Lako ili primarno hrkanje nema posledice po zdravlje dok ronkopatija, patološko hrkanje, ima.

logo-bullet  SILENSOR SL – aparat protiv hrkanja

Donja vilica se dovodi u unapred određeni položaj ili se pomera unapred pomocu dva konektora koji su bočno pričvršćeni za splintove. Na taj način SILENSOR SL suzbija sužavanje disajnih puteva, smanjuje se brzina protoka vazduha i time vibracije mekog tkiva. Uz SILENSOR SL, svi vilični pokreti su mogući, sem pomeranja donje vilice unazad.

SILENSOR SL- aparat protiv hrkanja je udoban i istovremeno delotvoran.

Klinička ispitivanja pokazala su da dovodjenje donje vilice u predodredjeni položaj znatno smanjuje hrkanje, u više od 80% slučajeva.

logo-bullet  Kada treba koristiti SILENSOR SL?

SILENSOR SL pokazuje dobre rezultate ukoliko je uzrok hrkanja suženje gornjih respiratornih puteva. Zahvaljujući ergonomskom dizajnu on ne sprečava disanje kroz usta.

Kod gojaznih osoba, uspešnost terapije hrkanja je pod znakom pitanja i to u svim slučajevima kod kojih vrednost BMI (Body mass index- Index telesne mase) veća od 30.

SILENSOR SL ne može da se koristi kod osoba koje uopšte nemaju prirodne zube, a kod osoba koje su nosioci parcijalnih proteza, samo kada postoji adekvatna retencija. Stomatolog je taj koji će proceniti da li preostali zubi obezbeđuju potrebnu retenciju.

Pozovite nas i zakažite besplatan pregled!

011-323-80-28    065-323-80-28