Kad su u pitanju veća oštećenja zuba, veliki broj plombi, masivne plombe, sive (amalgamske) plombe ili drastična promena boje zuba zbog endodontskih intervencija, bele plombe vrlo često ne mogu dati zadovoljavajuće estetske rezultate. Tada bi trebalo da razmislite da li su bezmetalne krunice i mostovi možda ipak bolje rešenje za vas.

Stomatolog će vam predložiti najbolje rešenje kako da dobijete blistav i lep osmeh kakav ste želeli.

Pozovite nas i zakažite pregled što pre:

Phone: +381 11 323 80 28

Mobile: +381 65 323 80 28

Email: info@cveticdent.rs

Ili nas posetite u našoj ordinaciji u centru Beograda:

 • Krunska 6a
 • Vračar
 • 11.000 Beograd
 • Centar

Mnogi su saglasni da su bezmetalne krunice i mostovi jedno od najznačajnijih dostignuća moderne stomatologije. Dostignuća estetske stomatologije ne bi bila moguća u današnjoj meri bez bezmetalnih krunica. Bezmetalne keramičke krunice za zube i mostovi izrađuju se od cirkonijuma. U pitanju je keramički materijal koji je karakterističan po velikoj čvrstoći. Zbog svojih besprekornih karakteristika po pitanju estetike i čvrstoće, naša stomatološka ordinacija ih najiskrenije preporučuje svim pacijentima koji su u mogućnosti da ih priušte.

Zavisno od indikacije i finansijskih mogućnosti, stomatolog vam može predložiti izradu kombinovanog rada gde se bezmetalne krunice i mostovi od cirkona izradjuju u regiji prednjih zuba, a metalokeramičke krunice u regiji bočnih zuba.

logo-bullet  Zašto su bezmetalne  krunice i mostovi pravi izbor?

Bezmetalne krunice i mostovi pružaju:

 •  vrhunske estetske rezultate,
 •  ne izazivaju alergijske reakcije, jer su izradjene od biokompatibilnog materijala,
 •  odsustvo metalnog ruba uz ivicu desni,
 •  dugotrajnost protetskog rada (garancija 10 godina).
 •  mogućnost izrade u kratkom vremenskom roku (za 24 časa).

Bezmetalne keramičke krunice i mostovi mogu biti izradjeni od cirkon keramike (ZrO2) ili glas keramike koja se može izraditi za 24 časa.

Svi materijali koji se koriste u izradi kruna i mostova imaju garanciju kvaliteta renomiranih evropskih proizvodjača: Kavo, Ivoclar, Vita, Sirona, Dentsply. Pacijenti mogu svakog trenutka proveriti iz kog bloka kao i od kog materijala je izradjen njihov protetski rad, jer svaki blok u sebi sadrži čip o svim karakteristikama materijala.

Bezmetalne krunice se izrađuju isključivo uz pomoć računara (CAD/CAM), s tim što se preko osnove, koju čini kompjuterski izradjena keramika, rukom zubnog tehničara, specijalizovanog u oblasti keramike, krunica i most dovršavaju, nanošenjem keramike u slojevima da bi se postigle sve vizuelne, anatomske i estetske karakteristike prirodnih zuba.

Rezultat je oduševljeni osmeh naših pacijenata.

Posetite nas u našoj ordinaciji u centru Beograda, na Vračaru, ili nas pozovite i zakažite besplatan pregled! 011-323-80-28    065-323-80-28

Postavite pitanje stomatologu

Zakažite Vaš pregled
 • Drop files here or
  Možete da pošaljete medicinsku dokumentaciju ukoliko je posedujete (nije obavezno).
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.