logo-bullet  Viniri (keramičke fasete)

Viniri (keramičke ljuspice)

Keramičke fasete za zube ili viniri pogodni su za korigovanje estetskih nedostataka, kao što su izmenjena boja zuba ili izmenjen i nepravilan položaj ili oblik zuba.

viniri(keramičke ljuspice)Viniri se izrađuju uz pomoć računara, takozvanom CAD/CAM tehnologijom, a na osnovu modela koji se dobija uzimanjem otiska zuba. Tako se postiže savršena preciznost, koja je neophodna jer debljina vinira iznosi 0,5-0,7 mm. Zahvaljujući modernoj tehnologiji i kvalitetnim savremenim materijalima, dobija se izuzetan stepen preciznosti i podudarnosti.

Još jedna prednost keramičkih faseta je u tome što za njihovo postavljenje nije potrebno prethodno agresivno brušenje zuba, već se uklanja samo mali sloj zubne gleđi.

Keramičke fasete zapravo menjaju prirodnu zubnu gleđ, pa se na taj način može menjati boja zuba, ili napraviti manja korekcija položaja, veličine i opšteg izgleda zuba.

Pacijenti koji se odluče za izradu vinira moraju voditi računa i izbegavati kidanje čvrste i žilave hrane, jer može doći do pucanja ili odlepljivanja vinira.

Loše navike, kao što su grickanje noktiju, olovke i drugih predmeta, kao i škripanje zubima (bruksizam), su razlozi zbog kojih će vam stomatolog predložiti neko drugo rešenje vašeg problema.

Pozovite nas i zakažite besplatan pregled! 011-323-80-28    065-323-80-28

Postavite pitanje stomatologu

Zakažite Vaš pregled
  • Drop files here or
    Možete da pošaljete medicinsku dokumentaciju ukoliko je posedujete (nije obavezno).
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.