logo-bullet  Šta su zubni implanti i zašto su najbolja zamena za izgubljeni zub?

Dentalni ili zubni implant je specijalno dizajnirana titanijumska konstrukcija koja se ugrađuje u viličnu kost, srasta sa njom i služi kao zamena za koren nedostajućeg zuba.

Kad zubni implant sraste sa kosti, a to, zavisno od vrste implanta, traje od 6 nedelja do 3 meseca, na njega se postavlja protetska nadoknada – krunica, most ili proteza što omogućuje normalne funkcije i prirodan izgled zuba.

Gubitak jednog ili više zuba dovodi do poremećaja funkcije žvakanja i dovodi do estetskih problema. Nedostatak zuba dovodi dalje do oštećenja, a kasnije i do gubitka vilične kosti. Obzirom da je kost podloga mišićima lica, tako se i mišićna masa smanjuje i lice poprima staračke karakteristike, pa nastaju funkcionalni i estetski problemi.

Ugradnjom zubnih implantata sile koje nastaju tokom žvakanja prenose se na kost i sprečavaju njenu resorpciju. Takođe, izbegava se brušenje susednih zuba koje je neophodno pri izradi mostova, te je na taj način fiziološki i funkcionalno opravdanija ova savremena metoda nodoknade izgubljenih zuba.

U slučajevima potpune bezubosti vilica, zubni implanti predstavljaju jedinu mogućnost za dobijanje fiksne protetske nadoknade kod pacijenata koji ne žele da nose totalne proteze.

Najbolja zamena za izgubljene zube su upravo zubni implanti, jer  se ponašaju potpuno identično prirodnim zubima. Nudimo vam kvalitetnu i brzu uslugu po sistemu „sve na jednom mestu“.

Pozovite nas i zakažite besplatan pregled!

Phone+381 11 323 80 28

Mobile+381 65 323 80 28

Emailinfo@cveticdent.rs

Nudimo vam kvalitetnu, brzu i povoljnu uslugu, po principu „sve na jednom mestu“.

Prednosti implantata u odnosu na mostove i proteze:

  1. Očuvanje susednih zuba
  2. Estetika
  3. Komfor i samopouzdanje

logo-bullet  NAJČEŠĆA PITANJA PACIJENATA:

1. Da li ste Vi kandidat za ugradnju zubnih implanta?

Da li ste kandidat za ovu intervenciju zavisi od više faktora:

  • Opšteg zdravstvenog stanja
  • kvaliteta i količine vilične kosti
  • vrste nadoknade koja će se postaviti na implantat.

Oralni hirurg će na osnovu kliničkog pregleda koji podrazumeva detaljnu anamnezu, intraoralni pregled i Rdg dijagnostiku kako ciljanim RA snimcima tako i 3D ortopanom (trodimenzionalni prikaz kraniofacijalnog područja i zubnih lukova) proceniti mogućnost i ukoliko postoje adekvatne indikacije precizno isplanirati proces implantacije.

2. Da li će moj organizam prihvatiti implantat?

Implanti su izrađeni od biokompatibilnog materijala (legure titanijuma) i ne postoji mogućnost njihovog odbacivanja. Neuspeh se javlja u odredjenom broju slučajeva najčešće kao posledica nedovoljno dobre procene operatora, neadekvatne tehnike ugradnje implantata, primene prevelikih sila ili neodgovarajuće oralne higijene.

3. Da li je proces ugradnje implanta bolan?

Sam proces ugradnje implanta je bezbolan jer se intervencija obavlja u lokalnoj anesteziji.

4. Koliki je rok trajanja zubnih implantata?

Uz redovne kontrole stomatologa i adekvatnu oralnu higijenu implanti mogu trajati i doživotno. Neophodan uslov za trajnost implantata je održavanje dobre oralne higijene.

Postavite pitanje stomatologu

Zakažite Vaš pregled
  • Drop files here or
    Možete da pošaljete medicinsku dokumentaciju ukoliko je posedujete (nije obavezno).
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.